Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Την άμεση δημοπράτηση του έργου κατασκευής του οδικού άξονα Καλλονής – Πέτρας, με ολοκλήρωση το ταχύτερο δυνατό και χωρίς άλλες καθυστερήσεις των διαδικασιών που απομένουν για την επικαιροποίηση της μελέτης, ζήτησε ο βουλευτής Ν. Λέσβου ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.

Ενώ ήδη από το 2001, όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο κ. Σηφουνάκης, είχε δρομολογηθεί, με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του τότε Υπουργείου Αιγαίου, ταυτόχρονα η εκπόνηση των μελετών κατασκευής των οδικών αξόνων Καλλονής – Πέτρας και Καλλονής – Σιγρίου, οι διαδικασίες ένταξης του οδικού άξονα Καλλονής -Πέτρας στο ΕΣΠΑ παρουσιάζουν επί ένα χρόνο αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Ο κ. Σηφουνάκης, τονίζει στην ερώτησή του, ότι το έργο αυτό - η κατασκευή του οποίου για τους κατοίκους του ακριτικού νησιού θεωρείται δεδομένη - εκτός του ότι θα βελτιώσει σημαντικά το οδικό δίκτυο διευκολύνοντας τις μετακινήσεις των κατοίκων, αποτελεί και ένα έργο στην καρδιά του τουριστικού πόλου ανάπτυξης του νησιού, ενώ η άμεση δημοπράτησή του θα οδηγήσει στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης.